Skip to content

Dagbesteding

Dagbesteding zorgt voor structuur en stabilisatie

Een plek waar cliënten het gevoel hebben dat ze ertoe doen. Dat willen we bereiken met onze dagbesteding. Het maakt daarbij niet uit of een cliënt één, twee of vier dagen in de week dagbesteding nodig heeft. Ze worden altijd bijgestaan door gekwalificeerde begeleiders. Betrokken collega’s die cliënten stimuleren om actief deel te nemen aan de dag. Door te praten en door aan te voelen. Zo wordt met onze dagbesteding structuur en stabiliteit in het leven van cliënten gecreëerd.

Mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt

Iedereen maakt deel uit van onze samenleving. Wat voor bagage we ook hebben. Een zinvolle dag invulling helpt cliënten meedraaien in de samenleving, zodat ze zich er daadwerkelijk een onderdeel van voelen. Wat voor een cliënt een betekenisvolle dagbesteding is, wordt samen met onze gedragswetenschapper bepaald. Gekeken wordt naar een goede match tussen de mogelijkheden en kwaliteiten van de cliënt en het aanbod. Wij zijn blij als onze cliënt gelukkig wordt van zijn of haar dagbestedingsplek!

Contact met elkaar

Een belangrijk onderdeel van onze dagbesteding is het onderlinge contact dat cliënten met elkaar hebben. Dat ze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen en elkaar kunnen steunen. Maar ook het contact tussen cliënt en begeleider. Om de kwaliteit van de dagbesteding te kunnen waarborgen vindt er wekelijks een korte evaluatie plaats met de cliënt en de dagbestedingsmedewerker. Hierin wordt onder andere besproken of de cliënt zich nog op zijn of haar plek voelt.

Dagbesteding in Apeldoorn en omstreken

XL-Zorg biedt dagbesteding. We gaan in samenwerking met de cliënt op zoek naar een passende dagbestedingsvorm. Dat kan fietsen opknappen zijn, houtbewerken en werken in de keuken. Hiernaast zijn er vaste momenten voor samen knutselen, tekenen en wandelactiviteiten.

Contact opnemen