Ambulante begeleiding
Ambulante begeleiding en zorg aan huis
Wanneer je hulp nodig hebt bij het huishouden, de administratie, het lezen van brieven of het voeren van gesprekken met instanties, kan dat vaak goed door het bieden van ambulante begeleiding. Dit wordt ook wel zorg aan huis genoemd. Je woont zelfstandig en XL-Zorg helpt deze zelfstandigheid te behouden. Afhankelijk van de situatie krijg je één of meerdere uren per week begeleiding aan huis.
Ambulante begeleiding met perspectief
Wij werken altijd met een perspectief. Bij de ambulante begeleiding van onze cliënten willen we komen tot maximale zelfontplooiing en regie over het eigen leven. Cliënten het zelfvertrouwen geven dat ze nodig hebben. De begeleiding van XL-Zorg is afgestemd op de persoonlijke situatie en de behoeftes van de cliënt. Wij streven ernaar om onze cliënten te begeleiden richting zelfredzaamheid.
Persoonlijke begeleidingsplan
Om in aanmerking te komen voor ambulante begeleiding is altijd een Wlz- of Wmo-indicatie nodig. Voordat we starten met het zorg-aan-huis-traject gaan we eerst uitgebreid met de cliënt in gesprek. We luisteren naar de wensen en uitdagingen van de cliënt. En kijken naar de mogelijkheden en verantwoordelijkheden. De cliënt, begeleider en gedragswetenschapper stellen een (ambulant) begeleidingsplan op. In dit plan staan concrete hulpvragen en hoe hieraan gewerkt gaat worden. De frequentie van de bezoeken en het aantal uren begeleiding hangt af van de indicatie en de hulpvraag.
Onze aanpak
Onze aanpak bij ambulante begeleiding is helder. We doorlopen een aantal stappen om onze cliënt te leren kennen:
- Aanmelding
Aanmelding & intakegesprek met een gedragswetenschapper (SKJ). - Zorgprofiel
Aan de hand van de intake stellen we een zorgprofiel op. - Persoonlijke begeleider
De persoonlijk begeleider die het beste past wordt toegewezen. - Zorgplan
Het zorgplan wordt opgesteld met behulp van de zelfredzaamheid-matrix*. - Evaluatie
Tijdens het begeleidingstraject zullen we maandelijks evalueren met de cliënt en betrokkenen.